ZIEHL-ABEGG Kft.

A német, jelenleg is családi tulajdonban lévő anyavállalat 1994.-ben alapította Marcaliban a ZIEHL-ABEGG Motor- és Ventillátorgyártó Kft-t, amely a mintegy 850 munkavállalójával a térség legnagyobb munkáltatója. A különböző ventillátor alkatrészek előállítása három üzemegységünkben történik, több műszakos munkarendben.

Hidegkamrás, nagynyomásos alumínium öntészeti eljárásssal állítjuk elő a ventillátorok alumínium alkatrészeit, melynek nagyrészét a CNC üzemünkben automatizált gyártószigeteken készre munkálunk.

Az itt készült állórész pajzsok házon belül épülnek össze a tekercselt villanymotor állórészekkel.

Tekercselő üzemünkben villanymotor állórész gyártása folyik, vasmag szigetelésétől a komplett állórész összeszereléséig. Speciális motorjaink kisszériás kézi gyártásban készülnek a felvonótechnikától a computer tomográfián keresztül az autóbuszok meghajtó motorjáig.

A rácsgyártó üzem ventillátor motortartókat és védőrácsokat gyárt hidegalakítással és hegesztéssel. A gyártáshoz szervesen kapcsolódik a porfestő üzem, ahol a rácsok korrózióvédelmét és felületkezelését látjuk el.

Szakember utánpótlásunkban nagy szerepet játszik mind a belső és a külső képzés egyaránt. Kiemelkedő a duális képzésben résztvevő egyetemistáink száma.

Szakmunkás tanulóink fémipari tanműhelyeinkben sajátíthatják el az alapokat, e mellett több oktatóteremben, illetve IT laborban tudjuk biztosítani tanulóink és munkatársaink továbbképzéséhez a feltétleket.

 

Cím: Marcali, Ziehl-Abegg utca 1-2.

Telefon: (06 85) 509 100

E-mail: info@ziehl-abegg.hu

Web: http://www.ziehl-abegg.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/ziehlabeggkfthungary